ponedeljak, 24. juna 2024.

Malo venčanja ove godine u Valjevu

Objavljeno: 24. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zbog epidemije korona virusa, vanrednog stanja i zabrana kretanja i skupova, broj venčanja ovog proleća i leta u Valjevu drastično se smanjio, pokazuju statistički podaci.

S obzirom na mali broj sala za izdavanje i praksu da se svadbe i slavlja zakazuju po nekoliko meseci unapred, sa početkom i trajanjem epidemije, čak i posle kratkotrajnog zatišja do izbora i povratkom opasnosti od zaraze, najveći broj parova koji je planirao venčanja morao je da slavlja odloži do daljeg.

Koliko je broj venčanja smanjen, govore podaci matične službe Gradske uprave da je od 15. marta do 7. maja obavljeno samo šest venčanja, a posle Đurđevdana venčalo se još 25 parova.

Što se tiče podataka o novorođenoj deci, u toku vanredne situacije Valjevo je dobilo 141 najmlađeg građanina, a do početka jula rodilo se još 204 beba.

Dok je trajao prvi talas epidemije na Novom groblju, na žalost, bilo je 123 sahrane, uz još oko 30 pokopa na seoskim grobqima, sa zvaničnim podatkom da je 21 obolelo i umrlo od infekcije korona virusom ili bolesti pluća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *