utorak, 23. aprila 2024.

Mionica osnovala svoje Opštinsko pravobranilaštvo

Objavljeno: 27. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Opština Mionica je u cilju obezbeđivanja samostalne organizacije poslova pravne zaštite imovinskih prava i interesa, osnovala poseban organ lokalne samouprave koji će obavljati poslove pravne zaštite imovinskih prava i interesa opštine Mionica.

Na taj način, kako je saopšteno, Opština Mionica je istupila iz Zajedničkog prvobranilaštva grada Valjeva, opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina.

Sedište Opštinskog pravobranilaštva je u zgradi opštine Mionica.Opštinski pravobranilac će u roku od 30 dana od početka rada Opštinskog pravobranilaštva opštine Mionica, odnosno postavljanjem opštinskog pravobranioca od strane Opštinskog veća opštine Mionica, preuzeti sve predmete iz postupaka pred svim državnim organima Republike Srbije u kojima je Zajedničko pravobranilaštvo grada Valjeva, opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina zastupalo opštinu Mionica.

Administrativne, računovodstvene, informatičke i druge prateće poslove od značaja za rad Opštinskog pravobranilašta obavljaće odgovarajući opštinski organi uprave i službe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *