subota, 20. aprila 2024.

Među prevarenima i turisti iz Valjeva

Objavljeno: 4. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Skoro 100 putnika iz više srpskih gradova prevareno je za letovanje u Grčkoj! Umesto do Paralije i Olimpik biča, turisti su sa dva autobusa iz Čačka, odakle je bio polazak, stigli do Kragujevca i Kraljeva, gde su im vozači saopštili da je njihovo letovanje otkazano! Ovaj aranžman za Grčku je organizovala čačanska agencija “Jazz Travel“, čiji je vlasnik više sati saslušavan u policiji.

Među prevarenim putnicima su turisti iz Valjeva, Čačka, Kraljeva, Lazarevca, Aranđelovca i još nekoliko mesta u Srbiji. Iz Valjeva je na put u Grčku krenulo 10 putnika, međutim, umesto na moru, svi su bili prinuđeni da se vrate kući! Penzionerka Olgica Radovanović se već danima spremala za letovanje sa prijateljicom. Letovanje u Paraliji je unapred platila 200 evra, ne sluteći da će biti žrtva prevare!

„ Aranžman sam uredno platila. Polazak je bio iz Čačka, međutim, da ipak nešto nije u redu posumnjala sam odmah kad sam ušla u jedan od dva autobusa, koji su nas čekali na parkingu. Autobus je bio pun smeća, flašica od vode i sokova i videlo se da autobus nije bio pripremljen za putovanje. Međutim, nisam želela da verujem da će putovanje krenuti po zlu. U jednom momentu, posle nekog vremena, autobus je stao na parkingu u Kragujevcu. Tek onda mi je bilo jasno da nešto nije u redu“, ispričala je za portal „Patak online“ ova Valjevka.

Putnici su na parkingu u Kragujevcu, bez ikakvog obrazloženja čekali duže od sat vremena, a na kraju im je saopšteno da se njihovo letovanje otkazuje.

„Putnici su bili nervozni, pada je kiša, deca su počela da plaču, a niko od nas nije znao šta se dešava i zbog čega autobus stoji u mestu.Vodič je u jednom momentu rekao da ga ništa ne pitamo, da mu je to prvi radni dan na poslu. Neko od putnika je čak pozvao policiju, međutim, oni su došli i objasnili nam da oni ne mogu da nam pomognu i da to mora da reši organizator putovanja. Ubrzo nakon toga nam je saopšteno da se naše putovanje odlaže, bez ikakvog obrazloženja“, ispričala je ova prevarena Valjevka.

Posle nekog vremena, vozači su okrenuli autobuse i umesto na more, putnike su razvozili po gradovima.

„Jedino su u tome ispali fer, pa su nas u toku noći razvezli do mesta gde živimo. Nije mi jasno zbog čega, ako već nisu platili naš boravak grčkim partnerima, nam nisu javili pred polazak da je putovanje otkazano, nego su nas izložili ovakvom maltretiranju- kaže Olgica.

Kako saznajemo, putovanje za skoro 100 turista iz Srbije je otakazano jer vlasnik čačanske agencije nije izmirio dug prema partnerima iz Grčke. Vlasnik agencije „Jazz Travel“ Goran Pavlović se, nakon što je putnicima otkazano putovanje, sam prijavio čačanskoj policiji, gde je saslušavan više sati. U toku jučerašnjeg dana u kontroli ove čačanske agencije bili su turistički inspektori i Odseka za privredni kriminal MUP-a Srbije.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *