subota, 20. jula 2024.

Metalac menja ime u KK Valjevo?

Objavljeno: 3. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Alfa i omega valjveskog Metalca dr Boško Đukanović otkrio je da bi taj klub uskoro trebalo da promeni ime u KK Valjevo! Član Jadranske lige od ove sezone proživljava možda i najsvetlije trenutke u svojoj istoriji, a do sledećih zacrtanih ciljeva, a to je plasman u evrokupove, želi pod novim imenom. „Valjevo želi da promeni ime kluba iz KK Metalac u KK Valjevo, a želim i ja, kao i većina ljudi s kojima sam razgovarao u gradu. Promena imena je realnost, Metalac je deplasirano ime kad u ovom gradu metalci više i ne postoje. Želim kad naš klub za dve-tri godine izađe u Evropu, da to bude pod imenom Valjevo, da se grad na taj način afirmiše“, izjavio je Đukanović za Sportski žurnal, istakavši da ne želi da to neko shvati samo kao njegovu ličnu inicijativu.

Rajko Marković, uz trenera Luku Stančića tvorac Metalca iz zlatnih sedamdesetih, tadašnji tehniko, potpuno se slaže sa Đukanovićevom idejom. „Bila je Budućnost, Omladinac, pa Metalac, i pod tim imenom napravili smo najveće uspehe, bili poznati u SFRJ. Međutim, profesor Đukanović je napravio ono što niko nije pre njega. Da je bio čelnik u ono vreme izašli bismo i u evropska takmičenja. Napravio je čudo, divim se njegovom angažmanu, igrama tima i maestralnom vođenju tima od strane Vladimira Đokića. Kažu da je najteže postati prorok u svom gradu, ali on mnogo zna. Presrećan sam. Ipak, moje vreme je prošlo, nije ni bitno šta ja želim, ali podržavam ideje Đukanovića“, poručio je Marković.

6 komentara na “Metalac menja ime u KK Valjevo?

 1. Jeste. Došlo je vreme da se Valjevo preporodi. Za početak, neophodno je da se za ime grada u budućnosti vezuju: pobeda, prosperitet, mladost, radost, veština, uspeh i sposobnost.

  0

  0
  1. Hemija ti nije jača strana? Mora da si pala kod profesora Bana Kvasca ili nešto slično kada si ga stavila u ovo „odabrano“ društvo? Ili je to samo zbog njegovog nadimka :)? Ili je to zato što kod njega nema protekcije i što kod njega godinama u posrnuloj Valjevskoj gimnaziji isti tretman imaju deca „priznatih“, „poznatih“ i drugih „budžovana“ „grada“ Valjeva i ona druga deca običnih smrtnika Valjeva, Mionice ili npr Osečine?

   0

   0
 2. Vidi se Kvasac ne zna šta je to intelktualac, čovek jednostavno zazire od „priznatih poznatih“.Al ove poštenjačine stručne i biznismene kojima nadimci govore koliko su „poznati i priznati“ neko je svojski instalirao u Valjevu da unište, da opljačkaju da leče svoje komplekse težeći ka „POZNATIM I PRIZNATIM“.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *