nedelja, 14. aprila 2024.

Ministar uručio sportsku opremu Valjevskoj gimnaziji

Objavljeno: 16. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić tokom jučerašnje posete Valjevu je uručio sportsku opremu Valjevskoj gimnaziji.

„Uručili smo sportsku opremu, u vidu golova, koševa, mreža za odbojku, stubova za odbojku i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta. Na taj način želimo da promovišemo sistem školskog sporta, da zajedno sa lokalnim samoupravama još više motivišemo decu da se bave sportom i da kroz sportske aktivnosti danas vodimo računa o zdravlju“, rekao je ministar Udovičić, koji je obišao Valjevsku gimnaziju, a potom i Dom sporta „General Svetomir Đukić“.

„Nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava i gradova širom Srbije, sa željom da razgovaramo sa čelnicima lokalnih samouprava i da vidimo sa kojim izazovima se suočavaju na lokalu, kako sportski klubovi i organizacije, tako i omladinska udruženja, sa ogromnom željom da zajedničkim snagama unapredimo položaj mladih na lokalu i da pomognemo dalji razvoj sportskih klubova“, rekao je ministar Udovičić, a objavljeno je na sajtu Grada Valjeva.

Ministar Udovičić, foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se zahvalio ministru Vanji Udovičiću na poseti i poklonu u vidu sportske opreme za Valjevsku gimnaziju.

„Grad Valjevo je nedavno podelio sportsku opremu i rekvizite osnovnim školama, vrednosti dva miliona dinara i namera nam je da nastavimo da na sve načine pomažemo valjevske škole. Bili smo u prilici da ministru predstavimo planove koje imamo na unapređenju sportske infrastrukture, a za to nam je svakako potrebna podrška države i resornog ministarstva“, rekao je Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *