subota, 20. aprila 2024.

Otvorena stomatološka ordinacija u OŠ „Milovan Glišić“

Objavljeno: 16. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Osnovnoj školi „Milovan Glišić“ je otvorena stomatološka ordinacija za učenike, tako da sada sve osnovne škole u gradu imaju zubnu ambulantu, kao i Tehnička i Poljoprivredna škola. Ordinacija je postojala u staroj zgradi, ubrzo posle useljenja u novi objekat počela je pandemija korona virusa, tako da je ovaj projekat sada realizovan.

„Veliko nam je zadovoljstvo da je formirana zubna ambulanta u novoj, divnoj i prostranoj Šestoj školi. Pozivam decu da dolaze, da spreče i leče bolesti zuba. Ordinacija je bez problema realizovana u saradnji sa Gradskom upravom, direktorkom škole i načelnicom Stomatologije. U planu nam je, a videćemo koliko ćemo uspeti, da aktiviramo ordinacije u Predškolskoj ustanovi“, rekla je direktorka Doma zdravlja Valjevo dr Bojana Janković.

Nataša Badovinac, direktorka škole Milovan Glišić, kaže da je ovo bilo veoma potrebno:

„Prošle su tri godine kako smo se uselili u novi objekat i napokon smo uspeli zajedničkim snagama da izdejstvujemo da naša deca imaju ordinaciju. To je potreba naših učenika, a roditelji su bili jako zainteresovani. Stomatološka ordinacija i celodnevna nastava dve su jako lepe novine ove školske godine u našem novom objektu“, kaže direktorka škole.

Stomatološka ordinacija

Dr Snežana Đurić, specijalista dečje i preventivne stomatologije i načelnica Stomatološke službe DZ Valjevo, zahvalila se direktorkama Doma zdravlja i Šeste škole, kao i gradonačelniku Lazaru Gojkoviću, za podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta.

„Kao dečji stomatolog, sa preko 30 godina rada sa decom, odlično znam kakva je blagodat školske stomatološke ambulante. Za dobar obuhvat dece i mogućnost preventivnih mera najbolji način je da to bude u školi. Najbitnije od svega je što ostvarujemo kontakt sa najmlađim pacijentima, stičemo poverenje i pomažemo im da prebrode strah od stomatologa. Redovnim pregledima blagovremeno uočavamo početni karijes, saniramo ga, lečimo komplikacije karijesa, ortodontske anomalije, učimo ih pravilnoj ishrani i higijeni usta i zuba itd. Svako dete bi trebalo bar šest puta u toku školske godine da prođe kroz našu ordinaciju“, rekla je dr Đurić.

Ona naglašava da je preventiva osnovni cilj rada školskih zubnih ordinacija, kao i sticanje poverenja i navika najmlađih sugrađana. Ordinacija je komforna i adekvatno opremljena, a pružaće usluge za 640 učenika. Radno vreme je od 7.30 do 13.30 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *