nedelja, 23. juna 2024.

Ministarstvo je spremno da pomogne budući „Muzej fantastike“

Objavljeno: 14. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je rekao da je to ministarstvo spremno da finansijski pomogne budući „Muzej fantastike“, koji bi trebalo da bude u zgradi na Desankinom trgu, u kojoj su godinama bili Radio Valjevo i „Napred“. On je potvrdio da je prilikom jučerašnje posete Valjevu sa gradskim rukovodstvom razgovarao o tom važnom projektu.

„Mi snažno podržavamo tu ideju i nesporno je da ćemo pomoći. Važno da se uradi precizna projektno-tehnička dokumentacija rekonstrukcije tog zdanja, da bi se početkom sledeće godine pristupilo realizaciji“, rekao je ministar Vukosavljević.

Vukosavljević je juče posetio Valjevo i Modernu galeriju povodom projekta “Gradovi u fokusu”, za koji je Ministarstvo opredelilo sedam miliona dinara. Taj novac je Moderna galerija iskoristila za kupovinu pet slika, a u okviru projekta „Tragom velikana“.

„ Te slike su, kao nacionalno umetničko blago, postale deo zbirke fantastičnog slikarstva Moderne galerije. Projektom ’Tragom velikana” ne završava saradnja između Moderne galerije i Ministarstva, jer već postoje dobre ideje za nove projekte“, rekao je direktor valjevske Moderne galerije Vojislav Jovanović.

Ministar na sastanku sa gradskim rukovodstvom, foto: Grad Valjevo

Na konferenciji za novinare u Modernoj galeriji ministar kulture i informisanja je naveo da je veoma zadovoljan kako se sprovode kulturne aktivnosti u Valjevu, što je preneo i gradskom rukovodstvu tokom jučerašnjeg sastanka.

„ Stav Ministarstva je da je Valjevo veoma važan grad srpske kulture i istorije, da ovde postoji zajednica kulturnih poslenika koja vrlo energično i sa puno entuzijazma obavljaju svoje poslove, tako da će ministarstvo sa punom pažnjom pratiti projekte koji se u Valjevu realizuju. Kultura u Srbiji mora da živi u svakom mestu, gradu, varoši ili selu, to je i cilj projekta ’Gradovi u fokusu’, rekao je Vukosavljević.

Na pitanje novinara da li je na sastanku sa gradskim rukovodstvom bilo razgovora o informisanju, ministar je odgovorio odrečno. Na pitanje kakav je njihov stav u vezi javne nabavke za usluge informisanja, koju je raspisao gradonačelnik Valjeva, ministar je odgovorio da „ne zna sve elemente da bi se o tome izjasnio“, ali da će, nakon što se informiše o tome, dostaviti odgovor na traženo pitanje.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *