utorak, 25. juna 2024.

Ministarstvo: Nadležna lokalna samouprava

Objavljeno: 21. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U slučaju nezakonitog korišćenja stanja direktorke Centra za socijalni rad u Valjevu Kaje Jovanović trebalo bi da reaguje lokalna samouprava, dok Ministarstvo za socijalna pitanja nije nadležno za tu oblast, rečeno je Radio Patku u tom Ministarstvu. Stan koji je u vlasništvu Centra za socijalni rad od kraja 2012. godine, bez ikakvog ugovora, koristi direktorka te ustanove Kaja Jovanović. Njoj je u decembru 2012. godine  istekao ugovor o zakupu stana od 89 kvadrata u Karađorđevoj ulici, a nakon toga nije potpisan novi ugovor, niti se direktorka, koja mesečnu zakupninu plaća 91 evro, iselila iz tog stana. U Ministarstvu rada i socijalne politike Radio Patku je rečeno da oni nisu prava adresa za ovaj slučaj, već gradskog rukovodstvo.

„ Naš posao je da kontrolišemo njihov rad u oblasti obezbedjivanja socijalne i porodično-pravne zaštite gradjana, a za raspolaganje imovinom Centra za socijalni rad nadležan je Grad Valjevo, koji i postavlja direktora Centra za socijalni rad, a nadležnost imaju i Upravni i Nadzorni odbori Centra za socijalni rad“, navedeno u odgovoru Ministarstva za socijalnu politiku.

U Gradskoj upravi su najavili da će do iduće sedmice ispitati ceo ovaj slučaj, navodeći da su prvi put čuli da direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović koristi službeni stan bez ikakvog ugovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *