petak, 21. juna 2024.

Mionica dobija novu vlast 22. januara

Objavljeno: 16. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica će novu vlast dobiti 22. januara. U novoj vlasti izvesno je da će biti SNS i njihovi koalicioni partneri, sa kojima su zajedno izašli na decembarske izbore, ali moguće je i odbornici Jedinstvene Srbije, koji su na izborima bili na zajedničkoj listi SPS. Ono što je još izvesno je da u novoj vlasti neće učestvovati demokrate, ali po svemu sudeći, ni socijalisti, koji, najverovatnije, odlaze u opoziciju.

Najvažnija mesta pripašće naprednjacima. Na čelu mioničke opštine biće Boban Janković (SNS), njegov zamenik će biti Milovan Lekić (SNS), dok će pomoćnica predsednika Opštine biti Ivana Kovačević (SNS). Na čelu mioničkog parlamenta biće Miroslav Đurić iz Nove Srbije. Kandidat za predsednika mioničke opštine Boban Janković potvrdio je za Patak da će konstitutivna sednica mioničkog parlamenta biti održana 22. januara.

Kako nezvanično saznajemo, nije postignut dogovor sa mioničkim socijalistima o ulasku u vlast, ali SNS još uvek pregovara sa Jedinstvom Srbijom, koja je na izbore izašla sa SPS, a u mioničkom parlamentu ta partija ima dva odbornika. SNS sa koalicionim partnerima NS, SPO, DSS i SDPS ima ukupno 25 odbornika, SPS sa JS ima sedam odbornika, koliko imaju i demokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *