ponedeljak, 20. maja 2024.

VBA prisluškivala sindikalce Krušika?

Objavljeno: 19. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Šest sindikata fabrika odbrambene industrije, među kojima je i sindikat valjevske fabrike „Krušik“, zahtevaju da se prispitaju navodi zaštitnika građana Saše Jankovića da je Vojno bezbedosna agencija bez odluke suda pratila sindikate, prisluškivala sindikalne lidere i kontrolisala listinga telefonskih razgovora.

Sindikati fabrika Odbrambene industrije Srbije iz Valjeva, Užica, Bariča, Lučana, Čačka i Kragujevca izrazili su danas zabrinutost zbog informacije da je VBA pratila sindikate, prisluškivala sindikalne lidere i vršila kontrolu listinga telefonskih razgovora.

U zajedničkom saopštenju sindikata ovih šest fabrika se posebno ističe da je sve to rađeno bez odluke Suda. „ Predstavnici sindikata izražavaju bojazan da su se navedene aktivnosti bezbednosnih struktura direktno odnosile na kontrolu, praćenje i prisluškivanje lidera sindikalnih organizacija“, navodi se u sopštenju.

U saopštenju se ističe da „takav rad bezbedosnih službi vraća u godine za koje smo smatrali da su daleko iza nas i da je demokratizacija u društvu trebala i u toj oblasti da nas približi standardima koji se primenjuju u zemljama Evropske unije“.

Jedan komentar na “VBA prisluškivala sindikalce Krušika?

  1. Nema Suda, sve su to samo Jokići Tužioci Sudije Policija, ovo je Jokića zabran a ne Valjevo.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *