utorak, 25. juna 2024.

Mionica dobija od Kraljevine Norveške 10.000 evra

Objavljeno: 4. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica je jedna od šest opština u Srbiji koja će bespovratno dobiti 10.000 evra od Kraljevine Norveške. Ovaj novac je odobren za projekat teže zapošljivih grupa stanovništva, a to su mladi do 30 godina, osobe sa nižim nivoom obrazovanja, Romi, osobe starije od 50 godina i dugoročno nezaposlena lica.

„Podrška Kraljevine Norveške Srbiji nastavlja se kroz projekat ‘Norveška za vas, kroz koji najugroženije lokalne samouprave dobijaju podršku za razvoj i otvaranje novih radnih mesta, kako bi se omogućio pristup zaposlenju svim stanovnicima, a najviše onima iz ugroženih grupa. Naši dugogodišnji – partneri Kraljevina Norveška i UNOPS – prepoznali su naše zalaganja da omogućimo razvoj svih lokalnih samouprava i poboljšamo uslove života svim građanima“, rekla je pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mirjana Ćojbašić.

Svečanim uručenjem sertifikata o dodeli bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške predstavnicima lokalnih samouprava, otpočelo je sprovođenje projekata vrednih 840.000 evra za unapređenja infrastrukture i stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje, u okviru projekta „Norveška za vas – Srbija“.

„Ovi projekti doprineće povećanju kvaliteta života građana Srbije, pa tako će u ovim opštinama biti rekonstruisane škole, vrtići i kulturni centri, dok će kroz stručne obuke biti olakšano zapošljavanje. Veoma mi je drago da vidim zajedničke napore Vlade Srbije i Kraljevine Norveške, naročito u dugoročnom rešavanju ovih problema sa kojima se stanovnici ovih opština svakodnevno suočavaju“, rekla je šefica kancelarije UNOPS-a u Srbiji Mikela Telatin.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *