nedelja, 26. maja 2024.

Mionica dobila nov sistem za rad elektronskog parlamenta

Objavljeno: 8. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Martinović i Janković, foto: Opština Mionica
Martinović i Janković, foto: Opština Mionica

MIONICA- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su skupštinsku salu gde je uveden inovativni softverski sistem za funkcionisanje elektronskog parlamenta.

„Naredne sednice SO Mionica biće kompletno vođene elektronskim putem, a to će imati uticaj na bolji i efikasniji rad odbornika, uštedeće se resursi i vreme. Mionički kraj je neprocenjivo zadužio Srbiju u oba svetska rata, ovde su koreni vojvode Živojina Mišića. Mionica i njeni građani zaslužuju posebnu pažnju državnog vrha, a mi ćemo nastaviti  ulaganja u modernizaciju lokalne saobraćajne putne infrastrukture. Upravo je trogodišnjim planom „Skok u budućnost, 2027“, predviđeno ulaganje ne samo u glavne i brze saobraćajnice, auto-puteve i koridore, već i investiranje u rehabilitaciju lokalne putne mreže”, rekao je ministar Martinović.

On je sa predsednik opštine razgovarao i o projektima koji bi mogli da budu realizovani u partnerstvu sa Ministarstvom.

“Mionica ima pouzdanog partnera u Vladi Srbije i to je tokom proteklih godina izuzetno uočljivo i vidljivo u svakom mestu u našoj opštini. U ovoj skupštinskoj sali sednice se vode od 2008. godine, a pre toga zbog nedostatka uslova za rad održavane su u drugim zgradama. Mi smo danas opet napravili jedan iskorak tako da smo ceo proces uz pomoć Vlade i Ministarstva unapredili i digitalizovali. Pored toga, uz pomoć državnog rukovodstva, očekuje nas nastavak realizacije mnogobrojnih projekata koji će uticati na poboljšanje kvaliteta života u našoj opštini, a posebnu važnost pridajemo rehabilitaciji lokalne saobraćajne infrastrukture koja predstavlja deo trogodišnjeg plana ‘Skok u budućnost, 2027’, rekao je Janković.

Ubrzanje promena – podrška reformi državne uprave i razvoju lokalne samouprave u Srbiji, sprovode Ministarstvo i Program Ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP), a opština Mionica je među prvim opštinama u kojoj je ovaj sistem u okviru ovog programa uveden.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *