petak, 21. juna 2024.

Mionica je domaćin Mini maksi fudbalske lige

Objavljeno: 15. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

VALJEVO- U okviru Mini maksi fudbalske lige, koja je počela u Mionici, od novembra do marta takmičiće se 47 ekipa iz 12 klubova iz Valjeva, Ljiga, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice uzrasta od 7 do 11 godina.

Takmičenje se organizuje u pet liga, gde će iz svake biti izabran pobednik koji će se plasirati na dalje regionalno takmičenje.

„Mionica je domaćin i ove godine. Mionički Sportski centar po četvrti put organizuje Mini maksi ligu. Ovo nam je još jedna potvrda da smo bili na pravom putu kada smo izgradili jednu modernu halu za čiju obnovu je izdvojeno 114 miliona dinara. I to nakon 25 godina čekanja. Pokazali smo da imamo sportski kvalitet. Sa ulaganjima nastavljamo i dalje. Upravo, u Mionici rekonstruišemo tribine, gradimo moderne svlačionice, prostorije za sudije i jedan moderan sportski ambijent. Obnovili smo terene, imamo teretane na otvorenom i zatvorenom, a bavimo se razvojem klubova. Osnovali smo bokserski klub, a sa radom je nastavio i karate klub. Sport je važan za sve, a pogotovo naše najmlađe. Verujem da ćemo svi naći vremena i da ćemo biti redovna publika u sportskoj hali gde ćemo bodriti naše najmlađe sportiste“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković, koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju.

U Mionici je u toku rekonstrukcija tribina u koju je uloženo 22 miliona dinara. Projekat finansiraju lokalna samouprava i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Mionica se 2019. godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga, a koji je najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *