utorak, 21. maja 2024.

Moleban za početak nove školske godine

Objavljeno: 5. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vladika valjevski Isihije u valjevskom sabornom hramu služio je juče svetu arhijerejsku liturgiju i moleban za uspešan početak školske godine đaka i studenata područne valjevske eparhije

Liturgija je održana uz sasluženje eparhijskih sveštenika i pojanje Crkvenog hora „Hadži Ruvim“ i Dečjeg crkvenog hora „Emanuil“, objavljeno je na sajtu valjevske eparhije.

„Bog daje spasenje, što je beskrajni dar, ali traži od nas da i mi učestvujemo u tome. Da projavimo svoju volju za njim i da projavimo dar ljubavi, koji nam je dao Bog i da darove dobročinstava delimo svojim bližnjim, da kroz to sarađujemo sa Bogom i da na taj način primimo spasenje i težimo savršenstvu. Nije savršenstvo nemoguće, jer nam je Gospod dao sve što je potrebno za savršenstvo, ali je praktično nemoguće zato što je čovek još u praocu otpao od Boga i živi po sopstvenoj volji, željama i pravilima. Sve dok se naše želje ne usklade sa voljom Božjom, nećemo moći da budemo savršeni i lik Božji u nama neće biti ostvaren. Ali, blagodaću Božjom mi možemo da činimo ogromna dela“, rekao je vladika Isihije.

Vladika Isihije, foto: Valjevska eparhija

Nakon molebana za uspešan početak školske godine đaka i studenata sa područja eparhije valjevske, najmlađe je Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja obradovala pozorišnom predstavom „Dorine avanture“, koju su na platou ispred hrama izveli glumci Pozorištanca „Jelenica“ iz Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *