petak, 14. juna 2024.

Muzička škola otvara vrata za prvake

Objavljeno: 4. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kraj maja i početak juna u valjevskoj muzičkoj školi su period rezervisan za prijem nove generacije mališana kojima je muzika bliska. I ove godine, ova institucija ostaje verna tradiciji i organizuje prijemne ispite za upis u prvi razred osnovne muzičke škole 29. maja, 5. i 12. juna s početkom u 18 časova.

“Promocija muzičke škole praktično traje tokom cele školske godine i vrlo je vidljiva kroz naše koncerte i festivale, nastupe naših učenika na svim gradskim manifestacijama kao i kroz veoma intenzivnu medijsku promociju uspešnosti naših učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Jasno je da takav rad gradi imidz jedne respektabilne institucije i uvek sa radošću dočekujemo prijemne  ispite za najmlađe jer je upravo to trenutak kada broj zainteresovanih za muzičko obrazovanje odigra i ulogu ogledala kvaliteta cele školske godine. Sigurni smo da će i ove godine interesovanje biti ogromno  i iz tog razloga smo odredili tri termina za naše sugrađane”, tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić

Ove godine valjevska muzička škola otvara svoja vrata za zainteresovanu decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice u kojoj bi izdvojeno odeljenje MŠ „Živorad Grbić“ počelo sa radom od 1. septembra. Zainteresovani mališani u devetoj godini života mogu se opredeliti za šestogodišnje školovanje na instrumentima: klavir, violina, violončelo, harmonika, gitara,flauta. Oni koji su trenutno u 11. godini života, mogu izabrati klarinet, trubu i saksofon, instrumente  koji se uče kroz program četvorogodišnjeg muzičkog obrazovanja a mladići i devojke sa navršenih 14. godina mogu upisati solo pevanje ili srpsko tradicionalno pevanje koji traju dve godine u osnovnom muzičkom školovanju.

Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkih sposobnosti deteta što u praksi znači pevanje neke od omiljenih pesmica pred komisijom koju čine profesori škole  i svakako nije ni neprijatno ni naporno. Svesni smo da se deca kroz prijemni ispit prvi put susreću sa muzičkom školom koja je po svojoj prirodi drugačija od ostalih škola, i profesori su tu da detetu pomognu da svoj kvalitet iznese na najbolji mogući način. Verujemo da će i ove godine završnica školske godine proći uspešno i raspevano – završava direktorka škole.

Zainteresovani sugrađani sve informacije vezane za prijemni ispit u osnovnu muzičku školu mogu naći na sajtu škole  www.muzika.edu.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *