ponedeljak, 27. maja 2024.

Na Divčibarama ima dosta snega, ali fale gosti

Objavljeno: 19. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Divčibarama trenutno ima oko 35 centimetara snega. Iako u ovom turističkom centru vlada prava zimska idila, gostiju ima, ali vrlo malo, a veća poseta se očekuje kada počne drugi deo zimskog raspusta. Posle novogodišnjih praznika, kada su Divčibare bile pune gostiju, ovih dana na Divčibarama boravi manji broj turista, ali hotelijeri se nadajaju da će već krajem januara biti puni svi kapaciteti, jer bi u prvoj polovini februara, kada počinje đački raspust, trebalo da ima snega. Na Divčibarama je ove zimske sezone jedino aktivna ski staza kod hotela Pepa, dok nova ski staza Crni vrh već drugu godinu za redom ne radi. Zakupac ski staze kod hotela Pepa Aleksandar Ranisavljević kaže da snega ima dovoljno i da je od danas ta staza otvorena za ljubitelje skijanja.

’ Snega ima dovoljno, staza je spremna za skijaše. Radno vreme ski staze radnim danima je od 10 do 16 časova, a vikendom od 9 do 16 časova. Cena dnevnog ski pasa za odrasle je 900 dinara, a za decu 500 dinara. Gostiju ima, ali manje, tako da veću posetu očekujemo kada počne đački raspust’, rekao je Ranisavljević.

Iako je Grad Valjevo još krajem novembra prošle godine doneo odluku da novu ski stazu da u zakup valjevskom preduzeću Kej, ugovor sa tom firmom još uvek nije potpisan. Po toj odluci, oni će stazu zakupiti na perid od 15 godina, uz zakupninu od jednog dinara i obavezu ulaganja u veštačko osnežavanje od oko 360.000 evra. Medjutim, javnosti nije poznato zbog čega nije došlo do potpisivanja ugovora o zakupu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *