ponedeljak, 22. jula 2024.

Nadležni još u ponedeljak obavešteni o mogućim poplavama

Objavljeno: 25. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle izlivanja reke Gradac, koja je odnela deo puta za Aničića naselje, u saopštenju dostavljem medijima iz Gradske uprave se navodi da su sva javna preduzeća još u ponedeljak obaveštena o mogućim poplavama i da im je naloženo stavljanje službi u stanje pripravnosti. Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.  Predstavnici JKP „Vodovod“ saopštili su da nije ugroženo vodosnabdevanje Grada. Posle potapanja pumpi na PS Paklje izvršeno je isključivanje struje, pumpe su demontirane i poslate na remont. U ovom trenutku voda sa ovog izvorišta koristi se gravitacionim padom. Vodozahvat i PS Gradac su ugroženi jer je u prekidu put koji vodi ka njoj a naponski kabal je otkopan i nalazi se u matici reke.

ED Valjevo je izvestila da nema problema u snabdevanju korisnika. Saopšteno je da crpna stanica Gradac ima i rezervno napajanje koje bi bilo aktivirano, ako bi došlo do kidanja strujnog kabla, koji se nalazi ispod puta koji je odnela voda.

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu je izvestio Štab o oštećenju saobraćajnica posle mosta Milovan Glišić. Naveo je da su u potpunom prekidu putevi iza mosta i da je komunikacija moguća samo peške, preko parcela privatnih vlasnika. Najavio je da odmah po smirivanju vodostaja, najverovatnije u toku sutrašnjeg dana, započinju radovi na sanaciji puta.

Dat je predlog da se uz saglasnost vlasnika izvrši uklanjanje ograda koje ometaju ulazak na njihove parcele radi dalje komunikacije. Nakon obraćanja P. D. „Erozija“ A. D. Valjevo, predloženo je da se za sledeću sednicu pripremi izveštaj o šteti na delu Kolubare gde izvode radovi na uređenju vodotoka. Predstavnici Doma Zdravlja, Bolnice i Apotekarske ustanove izvestili su Štab da nije bilo intervencija službi povodom dešavanja i da oni funkcionišu bez problema.

Nakon svega iznetog, Komandant Štaba je predložio sledeće zaključke:

 

  1. Nalaže se Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu da započne sa sanacijom puta čim se steknu uslovi i da se ona sprovede uz posebnu pažnju na kabal kojim se CS Gradac snabdeva električnom energijom.
  2. Nalaže se Odseku za vanredne situacije i poslove odbrane da i dalje prati situaciju, komunicira sa Operativnim centrom i subjektima sistema zaštite i spasavanja i po potrebi izveštava Štab.
  3. Nalaže se Odseku za vanredne situacije i poslove odbrane da preduzme sve potrebne mere u slučaju najave nove opasnosti.
  4. Nalaže se Odseku za vanredne situacije i poslove odbrane da zatraži mišljenje stručnih lica o uticaju deponijske pregrade na pričinjena oštećenja puta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *