utorak, 23. aprila 2024.

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji pešačke zone

Objavljeno: 18. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica nastavila je radove na rekonstrukciji centralne pešačke zone u Mionici. Druga faza u kojoj će stare ploče biti zamenjene novim, ugrađeno parterno osvetljenje i postavljene nove klupe vredna je 10,5 miliona dinara.

Radove, koji se realizuju u saradnji s Ministarstvom turizma, obišao je  predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je naglasio da bilo neophodno da se centralno mesto svih Mioničana uredi što pre.

Foto: Opština Mionica

„Zaista sam ponosan što smo sada u narednoj fazi radova. U julu smo završili prvu fazu, a evo posle manje od tri meseca nastavljamo sa radovima. Uspeli smo da završimo projekat i dobijemo sredstva od Ministarstva turizma. Nadam se da će nas vreme poslužiti i da će sve završiti što ranije. Ovo je projekat će promeniti i ulepšati ambijent Mionice“, rekao je Janković.

Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana. Prvu fazu, koja je završena u julu ove godine finansirali su opština Mionica i Ministarstvo turizma sa 16,4 miliona dinara.

Foto: Opština Mionica

„Mi smo ove godine započeli rekonstrukciju parka. To je zaista bilo neophodno. Godinama ništa u parku nije rađeno od krupnijih radova. Zahvaljujući podršci Vlade Srbije mi smo danas već u drugoj fazi, a istovremeno pripremamo i projekte za narednu. Centar Mionice smo ulepšali, a početkom ove godine završili smo i rekonstrukciju 4 kilometra trotoara“, rekao je Janković.

U Mionici se trenutno, pored kanalizacione i vodovodne mreže, realizuju i dva vrlo značajna projekta iz oblasti kulture. Radovi na Pulikinom legatu napreduju, a sledi i naredna faza radova na Kući Kolubarske bitke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *