petak, 24. maja 2024.

Nemanja Matić posetio lajkovački „Železničar“

Objavljeno: 22. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Koristeći ligašku pauzu zbog održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, legendarni srpski fudbaler Nemanja Matić, sada član italijanske Rome, boravi u svom Ubu. Zajedno sa predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem on je posetio komšijski FK Železničar iz Lajkovca, želeći da im pruži podršku na putu oporavka kluba sa velikom tradicijom.

Klub sa istorijom dugom 95 godina sada igra Kolubarsko-mačvansku zonu, a svojevremeno je igrao Drugu ligu u SRJ, kasnije bio dugogodišnji stabilan srpskoligaš. Dočekali su ih predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, članovi uprave kluba i treneri, a pogotovo dečaci iz Škole fudbala.

Vrlo prirodan i neposredan, Matić je bio potpuno na raspolaganju oduševljenim dečacima Željine fudbalske škole. Razgovarao je sa njima, fotografisao se grupno i pojedinačno, davao autograme, a najvažnije od svega – preneo im važne poruke o tome kako postati uspešan sportista i čovek.

Za najmlađe lajkovačke fudbalere ovo je bio trenutak koji će dugo pamtiti, ali i Nemanju vežu lepe uspomene za stadion Železničara: probnu utakmicu za lazarevačku Kolubaru igrao je baš u Lajkovcu i to je prošlo uspešno. Kasnije je otišao u Košice, pa Benfiku, da bi zatim postao zvezda Čelzija i Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

„Poručio sam im da, ako vole fudbal, vredno rade svaki dan, da nikada ne odustaju, da slušaju trenere i vole svoj klub. To je osnov uspeha. Talenat je neophodan da bi se uspelo u sportu, ali to je 10-20 odsto uspeha, a sve ostalo je želja, glad za dokazivanjem i rad. Celu karijeru sam nekom želeo da dokažem da sam dobar fudbaler, a ostalo je dolazilo po sebi. Volim omladincima da kažem da nikada ne treba da jure novac, jer će novac pratiti karijeru ako budu dobri u tome što rade. Kao što je poznato, trenutno se bavim Jedinstvom i Vrelom i želim da bolje sarađujemo sa Željom iz Lajkovca, jer smo komšije. Naravno, zdrav rivalitet treba da postoji, ali ne i mržnja, tome treba da učimo našu decu“, rekao je Matić.

Foto: Opština Lajkovac

Neizbežno je bilo i  pitanje o šansama naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Srbija je napravila velika uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo, bili smo prvi u grupi ispred velikog Portugala. Siguran sam da će momci dati sve od sebe, kao i stručni štab, ceo kolektiv. Naše je da ih bodrimo i očekujemo najbolje, ali ne treba da pravimo veliki pritisak jer imamo izuzetno tešku grupu, tako da bi za mene i prolazak ove grupe bio istorijski uspeh“, rekao je Matić.

Miloš Rakić, direktor Škole fudbala Železničara, rekao je da u obnovljenoj školi fudbala trenira oko 70 dečaka, a do pre četiri meseca praktično nije ni postojala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *