četvrtak, 29. februara 2024.

Nova pravila za nagradu Valjeva

Objavljeno: 6. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Vlast je donela novu odluku o nagradi Grada Valjeva kojom će, kako tvrdi, biti izbegnuti “problemi” zbog kojih je lane došlo i do skandala kada je najveće valjevsko priznanje uskraćeno dr Bošku Đukanoviću, jednom od najvećih evropskih kardiohirurga. Novom odlukom Gradskog veća, broj oblasti koje se nagrađuju povećan je sa devet na 14, pojedine su razdvojene a uvedene su i specijalne nagrade za životno delo, humanitarni rad i za afirmaciju grada. Novina je i to da se godišnja nagrada, koja se dodeljuje povodom Dana Valjeva 20. marta, može dodeliti posthumno.

“ Prethodnih godina zbog silnih problema nagrade Grada nisu bile ni dodeljene. Da bi se izbegli ti problemi, pojedine oblasti, gde je bilo mešanja, razdvojene su, kao na primer privreda i poljoprivreda, koje su sada posebne nagrade, pošto godinama niko od poljoprivrednika nije dobio priznanje. Isto tako, razdvojeni su kultura i informisanje. Najvažnije je da će se o svakom predlogu i oblasti glasati odvojeno, a ne u “paketu”, zbog čega se dešavalo da, ako oko nekog predloga postoji spor, niko ne bude nagrađen”,  objašnjava zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Skandali sa dodelom valjevskih nagrada traju od 2012. godine, kada nije bilo dogovora među tadašnjim partnerima u vlasti, DS i SPS. Demokrate su bile protiv da nekadašnji gradonačelnik Dušan Mihajlović dobije priznanje za životno delo, dok socijalisti nisu želeli da nagradu za novinarstvo dobije Branko Vićentijević. Sledeće dve godine konkurs za nagradu Grada nije ni raspisan, već su povodom 20. marta nagrade dobijali đaci generacije osnovnih i srednjih škola.

Lane godišnja nagrada nije dodeljena jer je SNS bio protiv toga da za počasnog građanina Valjeva bude izabran tada smenjeni direktor Instituta “Dedinje” dr Boško Đukanović. Odbornici SNS nisu čak ni došli na sednicu Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o tom predlogu, uz obrazloženje da im je “najvažniji posao prikupljanje potpisa za izbornu listu SNS-Aleksandar Vučić”.

 

 

3 komentara na “Nova pravila za nagradu Valjeva

 1. Posto su nagrade odvojene ja predlazem da medicinska setra { mozda uskoro i neka skolica koja ce ,,omoguciti,, da bude direktor}Gorica Selakovic Bozic dobije neku nagradu ali samo finansijsku { posto to najvise voli}, kao ,,uspesan-uspesna,, osoba koja ,,doprinosi,, razvoju,, i ,,unapredjenju,, u radu zdravstevenih ustanova pre svega Doma zdravlja Valjevo ., onda Opstine iiiii!

  10

  -1
   1. Znamo i to je jako dobro za stranku kojoj ona pripada SNS da pokaze koje sve talente i kvalitete imaju u svojim redovima a ova medicinska sestra Bozic tek ce da podigne rejting starnke i gradonacelnika posto je u velikom opadanju i samo nju gradjani zeljno ocekuju .Tu je Singidunum resava sve .

    4

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *