utorak, 5. marta 2024.

Novčana pomoć za izbegle i interno raseljene

Objavljeno: 20. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica u saradnji sa republičkim Komesarijatom za izbeglice i migracije nastavlja da pomaže izbeglim i interno raseljenim licima koja su svoj dom pronašla na teritoriji mioničke opštine. Tako je 18 socijalno ugroženih porodicama izbeglih i interno raseljenih lica dobilo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 15.000 dinara, koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije.

Projekat pomoći izbeglim i interno raseljenim licima se na teritoriji opštine Mionica sprovodi kroz različite programe i individualne pomoći koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života ove kategorije stanovništva. Početkom novembra najugroženijim porodicama izbeglih i interno raseljenih lica podeljeni su humanitarni paketi, a od početka godine realizovani su i projekti jednokratne i bespovratne pomoći u vidu robe i materijala u cilju ekonomskog osnaživanja kroz dohodovne aktivnosti, kao i projekat besplatne prave pomoći koja je na raspolaganju u prostorijama Opštinske uprave Mionica.

Pored ovoga, do sada su sprovedeni različiti programi poboljšanja uslova stanovanja porodica izbeglih i interno raseljenih lica kroz kupovinu seoskih domaćinstava sa okućnicom, zatim rešavanje stambenih pitanja kroz zakup ili otkup stambenih jedinica, kao i raspodela paketa građevinskog materijala. Svakako, najveći projekat ove vrste je izgradnja višeporodične stambene zgrade površine od skoro 500 kvadrata u ulici Ratka Petrovića, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji . Novac za izgradnju je, posredstvom Komesarijata za izbelice, obezbedila Razvojna banka Saveta Evrope.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *