petak, 24. maja 2024.

Od jeseni više đaka prvaka

Objavljeno: 21. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu, ali i svim opštinama Kolubarskog okruga, osim Mionice, od jeseni biće više đaka prvaka nego lane. Preliminarni podaci pokazuju da će na jesen u školske klupe sesti oko 120 đaka prvaka više nego prošle godine. Prema preliminarnim podacima Školske uprave, u školama Kolubarskog okruga sledeće školske godine biće 1.484 prvaka, dok je prošle jeseni upisan 1.361 đak prvak. Dok je prošle godine u valjevskim školama bilo manje prvaka za jedno celo odeljenje, ove jeseni broj đaka prvaka će biti veći.

„ U Valjevu je prošle godine bilo 728, dok će prema preliminarnim podacima,ove godine biti 836 đaka prvaka i to je 108 prvaka više. I u opštinama Kolubarskog okruga sledeće školske godine biće više prvaka, osim u Mionici, gde će biti 23 prvaka manje nego prošle godine. U Ubu će biti 13 prvaka više i ta opština može i u narednim godinama očekivati više prvaka, jer prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Ub je jedina opština u Kolubarskom okrugu u kojoj se više ljudi doseljava, nego što odlazi“, rekla je načelnica Školske uprave Zorica Jocić.

Načelnica Školske uprave Zorica Jocić

Ove jeseni u prvi razred kreću deca rođena od 1. marta 2012. do kraja februara 2013. godine. Roditelji mogu da izaberu školu u koju će upisati svoje dete, ali ukoliko se ona ne nalazi na „upisnom području“ kome pripada po mestu stanovanja, potrebno je da roditelji podnesu zahtev izabranoj školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *