utorak, 23. aprila 2024.

UNS protestuje zbog vređanja urednice valjevskog portala

Objavljeno: 4. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog vređanja novinarke i urednice valjevskog portala „Vamedia“ Slavice Vujanac na portalu Kolubarski info i poziva urednika Zorana Majdaka da prestane sa diskreditovanjem i vređanjem novinara koji ukazuju na zloupotrebe vlasti. U tekstu na portalu Kolubarski info, uz foto-montažu, upućene su brojne uvrede na račun Slavice Vujanac.

Vujanac kaže za UNS da to nije prvi put da o njoj, ali i o drugim nezavisnim novinarima u Valjevu na tom portalu budu objavljene neistine i uvrede. „To su njihovi pokušaji da diskredituju nezavisno novinarstvo“, rekla je za UNS Vujanac.

UNS podseća da su ranije na portalu Kolubarski info brojne uvrede objavljene na račun urednica sajta Kolubarske.rs Darije Ranković.

„Izdavač portala Kolubarski info, na kojem se otvoreno vređaju novinari koji ukazuju na zloupotrebe vlasti, dobio je milionske iznose na prošlogodišnjem medijskom konkursu i javnim nabavkama za informisanje. Neprihvatljivo da parama poreskih obveznika budu nagrađeni mediji koji učestalo krše Kodeks novinara Srbije“, navodi se u saopštenju UNS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *