četvrtak, 18. aprila 2024.

Održana humanitarna trka za valjevsko porodilište

Objavljeno: 23. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Divčibarama na stazi Crni vrh održana prva revijalna trka humanitarnog karaktera, namenjena Udruženju „Rodi se na lepom mestu“, na kojoj je prikupljeno 121. 000 dinara. U vožnji paralelnog slaloma takmičilo se 39 skijaša, devet u ženskoj kategoriji i 30 u muškoj. Vila Bob Petošević poklonila je vaučer za smeštaj na Divčibarama za pobednike – vikend za prvo mesto, noćenje za drugo mesto i dnevni boravak za treće mesto. Hotel Pepa obezbedila je smeštaj za organizatore trke, a Divčibare ski Resort poklonila je ski karte za osvojena prva tri mesta na trci.

Medalje i nagrade pobednicima trke uručili su članovi Udruženja „Rodi se na lepom mestu“ dr Nenad Dimitrijević i Vladimir Marić i to pobednicama u ženskoj konkurenciji za prvo mesto Zečević Saški, za drugo Jovani Mitrović i Ivi Srdić za treće. U muškoj konkurenciji, prvo mesto je osvojio Saša Tadić, drugo Duško Mišković i treće Dušan Đurđević. U dečijoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je Andrej Lapčević.

Prvu trku posvećena je Udruženju „Rodi se na lepom mestu“, koje je prošle godine pokrenulo kampanju za prikupljanje sredstava za opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice, su organizovali Divčibare ski resort i Skijaški savez Srbije.

„Nama je bilo prirodno da ovu prvu trku posvetimo višem cilju i vrednostima koje lično vrednujemo i u čije aktivnosti smo se rado uključili i lično kao građani grada Valjeva i kao firma koja ima razvijenu svest o društveno odgovornom poslovanju“,  izjavio je Časlav Maksimović, direktor Divčibare ski resorta.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice i inicijator Udruženja ’Rodi se na lepom mestu’ je ovom prilikom rekao da se članovi tog udruženja vode inicijativom da stvore dobre uslove na odeljenju za mame i bebe kao i željom da omoguće novim generacijama da imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan. Dodao je da teže i tome da medicinsko osoblje sa odeljenja dobije najbolje uslove za rad.

„Zahvaljujem se  Divčibare Ski Resortu i Skijaškom savezu Srbije na inicijativi i organizaciji današnje humanitarne trke. Zahvaljujem se i učesnicima trke jer su se odazvali u ovako velikom broju. Imajte na umu da skijate za bebe, mame i najvažnije odeljenje u bolnici, jer se u njemu svakodnevno rađaju novi životi“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je u toku akcija prikupljanja sredstava za nove porođajne stolove. Dr Dimitrijević je rekao da jedan porođajni sto košta oko 23.000 evra i da su im neophodna tri takva stola, te da prostora ima za svakoga da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne da se stvore bezbedniji uslovi za porodilje i bebe, kao i da se poveća efikasnost zdravstvenih radnika.

„Pozivam sve zainteresovane da, ukoliko žele da pomognu u opremanju odeljenja ginekologije, to mogu da učine uplatom na račun Udruženja Rodi se na lepom mestu uplatom na dinarski račun: 265691031000090794 ili devizni račun: RS35265100000021220159“, izjavio je Dimitrijević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *