četvrtak, 18. aprila 2024.

Treća protestna šetnja

Objavljeno: 23. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je sinoć, po kiši i hladnom vremenu, održana treća protestna šetnja “Jedan od pet miliona”, kada su se građani pod parolom “Valjevo bez straha”, okupili na Desankinom trgu, a potom su šetali ulicama u centru grada. Glavna poruka sa građanskog protesta je odlazak aktuelne vlasti. Na protestnom skupu su govorili slikar i pesnik Luka Tripković i general u penziji Sreto Malinović.

„U pravu je Basara kada je rekao da smo mi ‘junački narod u samrtnom strahu od prirodnih pojava’, pošto vidim da je kiša mnoge omela da dođu večeras“, rekao je Tripković. On je poručio da „mi moramo da šetamo protiv svake vlasti koja zloupotrebi ovu državu“.

„Mi njih plaćamo, oni kradu naše pare. Oni onda od naših para svoju decu šalju u inostranstvo da bi pobegli od bede u koju su nas oni zavili. Propagiraju nam onda patrotizam, a najveći patriotizam je danas ostati ovde. Mi njih plaćamo, a oni nas ubijaju, zagađuju nam vazduh , vodu, teraju nas iz ove zemlje“, rekao je Tripković.

Okupljenim građanima na Desankinom trgu se obratio i general u penziji Sreto Malinović, koji je Valjevcima poručio da moraju da se sete velikog vojvode Živojina Mišića, kao i pilota Milelnka Pavlovića, koji je nastradao tokom NATO bombardovanja.

„Šta bi oni rekli o tome ko je danas ministar odbrane? Dovoljno ste rekli ovim zvižducima. Dosta su huškači gurali ovaj narod u nesreću, a sedeli u kafanama. Niko nije uspeo da zgazi dostojanstvo ovog naroda kao što je to uspela ova gramziva i bahata vlast. Tu sam da poručimo onima koji su svoju budućnost obezbedili preko naših leđa da ne može više tako. Kada je narod ustao da se bori za slobodu i pristojan život veliki vođa je naprasno krenuo na turneju po Srbiji da govori o budućnosti koju je uništio. Sa njim putuju autobusi nekog njegovog naroda. Ali ne treba osuđivati ljude iz te ekskurzije, jer to čine zbog pritisaka, muke ili teške zablude, svejedno“, rekao je Malinović.

Naredna protestna šetnja biće održana idućeg petka od 18 časova na Desankinom trgu.

 

5 komentara na “Treća protestna šetnja

 1. Opozicija kad je bila vlast od 2001 do 2012 – te, pokazala je svo neznanje u rukovođenju državom. Sve fabrike su pozatvarali. Sinoćni protesti su propali. Ali neko će već reći da je zbog kiše.

  3

  6
 2. Izmedju ostalog jeste i zbog kiše ali glavni razlog je to sto su predvodnici protesta postali Bradić,Marković,KELT i slični.
  Sad je loše ali narod neće još gore.

  4

  2
  1. Ove proteste predvodi srpski prkos bahatoj, korumpiranoj i nesposobnoj vlasti! Za druge ne znam ali ja sam uvek gnevniji i oštriji prema poslušnicima, botovima i onima koji „šatro zbog hleba“ truju sopstveni narod. Ovaj 1 od 5 je tipičan primer klona Vučićevića iz Informera, pljuje i proziva a nigde istine. Protest nije propao i neće jer je glavno bilo da narod smogne snage da ustane i krene. Stoga 1 od 5, idi zarađuj negde hleb radom, a ne botovanjem ovde!

   2

   3
  1. „Provalili smo te..“, „naći ćemo te..“..ti si podvojena ličnost? Tek sada shvatih da to 1 od 5 znači da pet osoba u jednoj ličnosti stanuje! Vidi ti to da lečiš, ko zna da uskoro ne bude 1 od 10.
   P.S. Mislim da bi bilo korektno da kada pišeš barem navedeš koja od trenutnih ličnosti te zaposeda.

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *