nedelja, 25. februara 2024.

Planinar preminuo na Maglešu

Objavljeno: 30. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Beograđanin M. D. (61) preminio je juče tokom planinarenja na Maglešu kod Valjeva, a njegovo beživotno telo transportovali su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije. Kako saznajemo, M. D. je bio u društvu još nekoliko planinara iz Beograda, članova kluba “Železničar”, koji su se nalazili na turi na planini Magleš. Njemu je, međutim, u jednom trenutnu pozlilo, pa je oko 14 časova upućen poziv Gorskoj službi spašavanja.

„Nakon primljenog poziva, spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Beograd su oko 16 časova, krenuli ka koordinatama koja im je dostavila ta grupa planinara. Prema rečima učesnika planinarske ture, unesrećenom je tokom šetnje pozlilo, nakon čega je pao. Planinari su pozvali hitnu pomoć i započeli reanimaciju ali je nakon dolaska lekara, konstatovana smrt“,  saopštila je GSS.

Spasioci su nakon dolaska do na lice mesta transportovali beživotno telo M.D. po dubokom snegu uz pomoć spasilačkih nosila, do najbližeg puta udaljenog pet kilometara, nakon čega je telo preuzela pogrebna služba. Uzrok smrti M. D. tek treba da bude utvrđen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *