subota, 20. jula 2024.

Osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića

Objavljeno: 19. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Sreten Nikolić (25) iz Valjeva osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Valjevca Damjana Dragojlovića (25). On je ubijen krajem oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu „Zipa“. Odbrana Nikolića je najavila žalbu. Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, je konstatovalo da je u trenutku izvršenja dela Nikoliću bila smanjena uračunljivost, ali ne do „stepena bitnog“, dok navodi optuženog da se događaja seća samo u „fleševima“, sud nije prihvatio, jer su izjave svedoka potvrdile suprotno.

Nikolić nije prisustvovao današnjem izricanju presude, a njemu je produžen pritvor, u kome se nalazi od kraja oktobra 2016. godine.

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana. Utvrđeno je da je u Damjana, koji je od posledica ranjavanja preminuo u valjevskoj bolnici, ispalio više hitaca, dok su ga pogodila dva, jedan u grudi, drugi u butinu. U njegovoj daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranjena su još dva gosta “Zipe”.

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se Nikoliću izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Stav njegove odbrane je da se radilo o ubistvu na mah, krivično delo za koje je zaprećena blaža kazna, a i jedni i drugi su najavili žalbu Apelacionom sudu na presudu valjevskog Višeg suda.

 

 

 

 

Jedan komentar na “Osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića

  1. Ova presuda je čisto pranje savesti nadležnih koji su zbog nereagovanja na nasilništvo čopora doveli do tragedije! Da su nadležni reagovali kažnjavanjem čopora zbog tuča izbegao bi se revanšizam. Koliko su dobili oni koji su majku osuđenog isto veče tukli i pištoljem pretili? Zar to nije bio dokaz za sud da postoje nasilnički čopori?

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *