četvrtak, 18. aprila 2024.

Otvaranje brze saobraćajnice od Lajkovca do Divaca

Objavljeno: 23. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Završeni radovi na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Divaca. Foto: FB/ Aleksandar Vučić
Završeni radovi na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Divaca. Foto: FB/ Aleksandar Vučić

VALJEVO- Za danas u podne je najavljeno otvaranje dela brze saobraćajnice od Lajkovca do Divaca, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Tačno u 12 sati otvara se brza saobraćajnica Lajkovac – Divci, dužine 12 kilometara. Ponosan na Srbiju koja se gradi i ljude koji vredno rade. Srbija ne sme da stane – napisao je Vučić na svom Fejsbuk nalogu nakon jučerašnjeg obilaska saobraćajnice.

Za saobraćaj će biti puštena brza saobraćajnica u dužini od 12,4 kilometra do petlje u Divcima, dok je će brza saobraćajnica do Valjeva biti završena u drugoj polovini naredne godine.

Predsednik Srbije obišao radove. Foto: FB/Aleksandar Vučić

Rokovi su više puta pomerani

Rokovi za završetak radova na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva, koja bi trebalo da grad na Kolubari spoji sa auto-putem „Miloš Veliki“ su više puta pomerani. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u martu 2021. godine, prilikom obilaska radova u Divcima, najavio da će brza saobraćajnica biti završena do kraja 2022. godine.

Novo obećanje stiglo je za prvo tromesečje 2023. godine i to od ministra Tomislava Momirovića, koji je to obećanje dao u avgustu 2022. godine.

Novi rok za završetak radova na izgardnji brze saobraćajnice do Valjeva je druga polovina 2024. godine.

Inače, deonica Iverak – Lajkovac dužine 18,3 km sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki“, kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i dalje preko  Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *