subota, 20. jula 2024.

Za energetsku efikasnost 60 miliona dinara

Objavljeno: 16. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Grad Valjevo je među 151 lokalnom samoupravom koje će i ove godine učestvovati u nacionalnom programu unapređenja energetske efikasnosti, za šta će na nivou Srbije biti izdvojeno četiri milijarde dinara.

U ovom krugu, za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u Valjevu, opredeljeno je 60 miliona dinara, po 30 miliona će izdvojiti Ministarstvo i Grad Valjevo. Valjevo je jedan od tri grada koji su dobili najviše sredstava u ovom krugu, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Ovo je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu, kada je za naš grad izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. S obzirom na veliko interesovanje građana, očekivanja od ovog projekta su velika, jer će značajno doprineti smanjenju potrošnje energenata, a samim tim i smanjenju zagađenja vazduha u Valjevu. U toku je realizacija prošlogodišnjeg programa, za koji se prijavilo 460 građana u Valjevu, što je najveći broj prijavljenih u Srbiji“, navodi se u saopštenju za javnost.

Građani Valjeva će blagovremeno biti obavešteni kada će početi prijavljivanje za unapređenja programa energetske efikasnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *