utorak, 21. maja 2024.

Ovogodišnji budžet Valjeva biće 3,5 milijardi dinara

Objavljeno: 2. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Poslednjeg dana prošle godine Valjevo je dobilo budžet za ovu godinu, kojeg sun a sednici Skupštine usvojili odbornici. Ove godine u gradskoj kasi biće 3,5 milijardi dinara, po čemu je ovogodišnji budžet veći od prošlogodišnjeg za oko 20 miliona.

Predlog budžeta podržali su odbornici vladajućih stranaka koji su istakli da je “budžet razvojni i podsticajni sa jakom socijalnom komponentom”. S druge strane, odbornici opozicije su negirali te tvrdnje, a najviše zamerki na predlog budžeta ponovo je izneto na nedovoljno novca za rešavanje problema aerozagađenja grada.

Završnu reč o predlogu budžeta izneo je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je istakao da se “budžet ne može svima dopasti”.

“Činjenica da je po „Mudisu“ ovaj budžet  jedan među tri u Srbiji, možda za nekoga to nije dobar argument, ali  u životu uvek vidite stvari onako kako vi hoćete. Kada govorimo o poljoprivredi, istakao bih par tačaka. Uvećane subvencije, to nije samo ulaganje u poljoprivredu nego sve one radove infrastrukturne koje smo radili, a isto tako izdvojeno je pet miliona za protivgradnu zaštitu u prošloj godini, a i uverili ste se kada je u poseti bila premijerka Ana Brnabić,  da je Valjevo jedan od retkih centara koji ima automatizovanu protivgradnu zaštitu”, rekao je gradonačelnik

On je dodao da je Kancelarija za javna ulaganja raspisala tender za preprojektovanje Gerontološkog centra, što govori da su sredstva da se taj projekat konačno privede kraju obezbeđena. Gvozdenović je naglasio da će se otvoriti javna raspravu po pitanju Biblioteke “kako bi se narod izjasnio gde bi trebalo da bude, a na kraju svoju poslednju reč će dati struka”.

“Što se tiče industrijske zone, svesni ste činjenice da možda nije išlo glatko sa dovođenjem investitora u ove prethodne dve godine, a sama činjenica da je autoput „Miloš Veliki“ otvoren približava Valjevo Beogradu, ubrzava transport i daje pun značaj industrijskoj zoni. Zato smo izdvojili sredstva za izgradnju ulice kroz industrijsku zonu očekujući pomoć države koja sigurno neće izostati, ozbiljno razmatra to pitanje i uložiće u industrijsku zonu određena sredstva”, zaključio je gradonačelnik Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *