petak, 14. juna 2024.

Uručenje ključeva za 16 izbegličkih porodica u Mionici

Objavljeno: 3. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Uručenje ključeva za 16 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske zakazano je za danas u 12 časova u ulici Ratka Petrovića, gde su ti stanovi, u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Srbiji, izgrađeni.

Kako je najavljeno iz Opštine Mionica, događaju će prisustan Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, Boban Janković, predsednik Opštine Mionica, Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Igor Vencel, otpravnik poslova ambasade Republike Slovačke u Srbiji, Stefen Hudolin, šef operativnog sektora br. 2 Delegacije Evropske unije u Srbiji, Timoti Svet, regionalni koordinator za izbeglice pri ambasadi SAD u Srbiji, Matijas Šikorski, predstavnik ambasade Savezne Republike Nemačke u Srbiji,Duško Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i drugi.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope,  a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *