utorak, 28. maja 2024.

Penzioneri Mionice najbolji na Olimpijadi trećeg doba

Objavljeno: 7. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Mionički penzioneri trijumfovali su na Mini olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, gde su zauzeli prvo mesto i osvojili zlatnu medalju u fudbalu, a treće mesto u pikadu.

Olimpijada je održana u Valjevu, a  učestvovalo je  11 penzionera iz Mionice, koji su se takmičili u 5 disciplina i to u fudbalu, pikadu, šahu, brzom hodanju i košarci.

“Odličan plasman naših penzionera. Učinili su nas ponosnima. A mi činimo sve kako bismo im ulepšali život u trećem dobu. Ove sezone omogućili smo im besplatan ulaz na bazen. Kroz projekat „Pomoć u kući“, negovateljice brinu o 38 korisnika usluga ovog programa. U toku pandemije, naši volonteri bezrezervno su pomagali našim najstarijima, nosili im hranu, lekove. A ukoliko je bilo potrebe da se neko odveze na vakcinu, i to smo radili. Omogućili smo im i besplatne ekskurzije. Naši najstariji izgradili su našu opštinu, udarili temelje razvoja, a mi nastavljamo ono što su oni započeli”,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica već četiri godine za redom organizuje i finansira odlazak na ekskurzije penzionerima. Avala, Mećavnik, Golubac, Topola, Subotica, Palić su samo neki od destinacija koje su mionički penzioneri besplatno posetili. Svake godine na ekskurzije ode između 65 i 75 penzionera.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *