nedelja, 21. aprila 2024.

Prilika za mlade Mioničane za novi dom na selu

Objavljeno: 6. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Svi zainteresovani građani mioničke opštine, a uz pomoć Opštinske uprave Mionica, mogu se prijaviti na javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, a koje je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu.

Ovim povodom danas je u Palati Srbija održan sastanak na kom su prisustvovali predstavnici Ministarstva za brigu i selu i predstavnici lokalnih samouprava. Program dosele bespovratnih sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom je od nacionalnog značaja i za njeovu realizaciju važno je angažovanje svih opština i gradova.

Po ovom konkursu, podnosilac zahteva i  jedinica lokalne samouprave su u obavezi da zajedno elektronskim putem popune Obrazac prijave. Takođe, jedinica lokalne samouprave vrši i kontrolu ispunjenosti uslova za prijavu, kao i procenu tržišne vrednosti nepokrenosti.

Opštinska uprava Mionica, odnosno Odeljenje lokalno-ekonmskog razvoja pružiće potpunu podršku svim zainteresovanima za apliciranje na konkurs.

“Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za brigu o selu preduzeli su odličnu inicijativu za poboljšanje demografije i razvoj privrednih aktivnosti i života na selu. Ministarstvo poljoprivrede takođe raspisuje povoljne konkurse. Ovakvi programi će omogućiti mladima da pokrenu svoju proizvodnju i na taj način osnaže srpsko selo. I naša Opština je raspisala dva javna poziva iz oblasti poljoprivrede i za to budžetom opredelila 12.8 miliona dinara”, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *