četvrtak, 18. aprila 2024.

Peti građanski protest u Valjevu

Objavljeno: 8. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u u 18 sati, po peti put, na Desankinom trgu, biće organizovan građanski protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti filmski reditelj Janko Baljak i predsednica udruženja građana “Izbor postoji” Irena Živković. U saopštenju za javnost organizatori su naveli da će protest biti održan na Međunarodni dan žena, te da, iako je pre više od 100 godina počela borba za ravnopravnost žena, do danas u Srbiji ni blizu nije ostvarena.

“Više je nezaposlenih Valjevki od Valjevaca. Žene su slabije plaćene od muškaraca. Nema Valjevki tamo gde je moć, gde se odlučuje. Žene u Valjevskim selima su glavna radna snaga, ali nisu zvanično zaposlene, niti su nosioci domaćinstava. Valjevke nemaju imovinu. Žene nisu ravnopravne ni na sudu. Mlade Valjevke napuštaju Valjevo.Vlast u Srbiji je ženomrzačka. Vlastodršcima nisu po volji samostalne, sposobne žene sa intergritetom. Vlastima nisu potrebne žene kao što su Marija Lukić i Hana Selimović. U Srbiji svakog dana iskače nekakav Jutka”, navodi se u saopštenju za javnost.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *