utorak, 5. marta 2024.

Počela izborna tišina pred ponovljeno glasanje

Objavljeno: 14. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U ponoć je počela izborna tišina jer se na 11 biračkih mesta u valjevskom kraju, u subotu, 16. aprila, ponavljaju izbori.

Parlamentarni i predsednički izbori se ponavljaju na biračkim mestima gde su utvrđene nepravilnosti.

U samom Valjevu izbori će biti ponovljeni na četiri biračka mesta. Na biračkim mestima Gradac-mala sala (2) i OŠ “Vladika Nikolaj” (4) biće ponovljeni samo predsednički izbori. Na biračkom mestu 28 u OŠ “Andra Savčić” biti ponovljeni predsednički i parlamentarni izbori, a na biračkom mestu 27 u OŠ “Nada Purić” ponavljaju se samo parlamentarni izbori.

Parlamentarni izbori biće ponovljeni i u sedam valjevskim sela. Izbori se ponavljaju na biračkim mestima Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovina (82) i Gornja Bukovica (95).

Inače, Gradska izborna komisija do sada nije održala nijednu koneferenciji za novinare, niti se oglasila saopštenjem za javnost ni nakon izbora održanih 3. aprila, ali zvaničnog saopštenja nije bilo ni o mestima na kojima će izbori biti ponovljeni 16. aprila.

Zbog ponavljanja izbora Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pozvalo je pružaoce medijskih usluga da se pridržavaju propisa kojima se uredjuje period izborne tišine.

„Zabranjeno je 48 časova pre dana glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta da se u medijima i na javnim skupovima objavljuju procene rezultata izbora, javno predstavljaju kandidati na izborima za narodne poslanike i njihovi izbornih programi i pozivaju birači da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene izborne liste“, podsetio je REM u saopšenju.

Patak online

IZBORI 2022.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *