ponedeljak, 27. maja 2024.

Počela izborna tišina

Objavljeno: 22. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U ponoć je počela izborna tišina koja će trajati do nedelje 24. aprila u 20 časova kada se zatvaraju birališta. Tišina podrazumeva zabranu izborne propagande. Građani Srbije će u nedelju na vanrednim parlamentarnim izborima glasati za novi sastav Skupštine Srbije. Na predstojećim parlamentarnim izborima će se nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.  Pored parlamentarnih, održaće se i lokalni i pokrajinski izbori koji se po planu održavaju ove godine. U Valjevu devet izbornih lista je u trci za odbornička mesta u Skupštini grada.

Za vreme trajanja izborne tišine zabranjeno je stranačko propagiranje i lobiranje. Medijima je zabranjeno neposredno i posredno propagiranje izbornih lista, kandidata, ili stranaka koje učestvuju na izborima, kao i iznošenje procena rezultata izbora. Zabranjena je i svaka vrsta oglašavanja izbornih lista u oglasnim porukama.

Patakonline do zatvaranja birališta u nedelju neće objavljivati komentare čitalaca koji se tiču izbornih i stranačkih aktivnosti i propagande.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *