petak, 21. juna 2024.

Zakazana prodaja „Nove Srbijanke“

Objavljeno: 13. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Nova Srbijanka“, koja je već godinama u stečaju, ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 284,1 miliona dinara. Kako je objavljeno na sajtu „Ekapija“, prodaja će biti obavljena javnim nadmetanjem, koje je zakazano za 15. oktobar, dok je rok za uplatu depozita 9. oktobar. Oglašena je prodaja zemljišta, koje čine tri parcele u Valjevu, kao i svih zgrada, među kojima su fabrika voćnih sokova, fabrika alkoholnih pića, zatim rashladne kule, skladišta, hladnjača, magacin i drugo.

„Srbijanku“, nekada uspešnu fabriku za preradu voća je 2007. godine kupila bugarska kompanija ”Medija svjat” za četiri miliona evra, a 2012. godine je pokrenut stečaj.

U aprilu ove godine gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je najavio da lokalna vlast planira da „Srbijanku“ ponovo vrati u Valjevo, tako što bi tu fabriku u stečaju kupio Grad ili država.Kako je tada objavljeno na gradskom sajtu, cilj ovog gradskog rukovodstva je da obnovi „Srbijanku“, koja će podstaći razvoj voćarstva u ovom kraju, koji za to ima veliki potencijal.

„Mi kao grad ili država možemo da kupimo fabriku iz stečaja. Vratićemo ’Srbijanku’ u grad, vratićemo u svoje vlasništvo. Privredni apeliacioni sud u Beogradu je doneo presudu kojom zemljište i imovina ’Srbijanke’ ulaze u stečajnu masu tog preduzeća i to je za nas odlična vest. Mislim da neke stvari za koje se već godinama borimo, sada su došle na realizaciju. Sada mogu sa puno optumizma da gledam na činjenicu da će država vratiti ’Srbijanku’ u svoj posed i da ćemo moći da tražimo pravog investitora koji će uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i preradu hrane ovde u Valjevu“, izjavio je Gvozdenović u aprilu ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *