subota, 9. decembra 2023.

Počela prijava za subvencije od 20.000 evra za kupovinu kuće ili stana

Objavljeno: 7. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mioničanke koje po osnovu nove vladine uredbe za podršku porodici ispunjavaju uslove za dodelu 20.000 evra za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, mogu da se prijave Opštinskoj upravi.

Zahtevi sa pratećom dokumentacijom mogu da se podnesu Službi dečije zaštite u okviru Opštinske uprave u roku od godinu dana od dana rođenja deteta. Pravo na navedena novčana sredstva može ostvariti majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije.

„Država je još jednom pokazala da vodi odgovornu i posvećenu politiku prema svojim građanima. Ove subvencije značajno će pomoći svima koji su postali roditelji u ovoj godini ili očekuju prinovu. Opština Mionica nastoji da pomogne svakom roditelju, zato već nekoliko godina dajemo jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara, kolica i auto sedišta. Preko našeg Centra za obrazovanje i razvoj dostupni su mnogi besplatni sadržaji za decu. Deca su budućnost i zato je potrebno da svi zajedno učestvujemo i obezbedimo im srećno detinjstvo i najbolje uslove“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Boban Janković

Opštinska uprave će zahteve dostavljati nadležnoj komisiji koja donosi rešenje o dodeli novčanih sredstava po osnovu rođenja deteta. Odlukom za 2022. godinu maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za ove namene je 20.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *