nedelja, 16. juna 2024.

Za novogodišnju rasvetu skoro 50.000 evra

Objavljeno: 15. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo će ove godine dobiti novu novogodišnju rasvetu. Za novogodišnje ukrase iz gradske kase je za te namene izdvojeno 5, 9 miliona dinara, a njihovo postavljenje je počelo juče popodne i biće vrlo brzo završeno. Ukrasi se postavljaju u centrim valjevskim ulicama i na trgovima. Odluku o nabavci nekoliko vrsta svetlećih  dekorativnih ukrasa, od „ledenih zavesa“ do svetlećih ukrasa za stubove,  doneli su gradski urbanisti.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da će „ledena zavesa“ biti postavljena na balkonu Centra za kulturu, glavnim raskrsnicama, kao i duž Karađorđeve i Ulice Kneza Miloša. Svetleće pahulje biće postavljene duž Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, na Gradskom trgu, dok će male svetleće pahulje biti postavljene na lamionima u pešačkoj zoni od Muzeja do hotela „Grand“.

Odluka da se za novogodišnje ukrase izdvoji skoro 50.000 evra izazvavala je brojne negativne komentare građana, koji smatraju da je taj novac mogao da se korisnije potroši. S druge strane, zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić kaže da novogodišnji ukrasi nisu obnavljani u poslednjih 20 godina i da Valjevo zaslužuju da za novogodišnje praznike izgledao kao i drugi gradovi.

„Doneli smo odluku da umesto koncerta kupimo ukrase za grad, kao što to imaju i drugi gradovi. Smatramo da je ovo značajno bolje od toga i u planu je da i naredne zime kupimo još potrebnog nakita. Imaćemo jedan zavidan izgled grada. Godinama slušamo primedbe kako nam je grad siv i kako za praznike izgleda pusto i loše i odlučili smo da to promenimo. Zašto i Valjevo ne bi izgledalo kao drugi gradovi? Godinama se govori o tome kako nije okićen grad, sad će biti okićen“, kaže Jeremić.

Novogodišnja rasveta je kupljena od beogradskog preduzeća „Keep light“.

 

 

3 komentara na “Za novogodišnju rasvetu skoro 50.000 evra

 1. Mora da je i ovo islo preko posrednika najboljeg biznismena Ljubise Studio M („izbeglica“ koji je u Valjevo dosao 90-te). Pola pijem pola grad********** dajem!!!

  9

  2
 2. Lova je trebala da ode do siromasnih Danas usvojen budzet na Vecu .Stanko Terzic ostavio lovu ovaj Gvozdnovic sa Pocutom uz velike naplate poreza i nista njihovom zaslugom ulaze u plus Sada kazu vidi Kraguijevac pa ono pa ovo jadni bili oteraste sve u ajtas ,Aj sad rasipivanje tendera i nabavki na brzaka pa kud koji mili moji ,

  7

  2
 3. Страшно, новац је требало дати болесној и сиромашној деци! Опремити болнице, школе… Град је пун смећа, треба прво ђубре очистити, па тек онда окитити… Не чуди ме понашање умоболника, али не разумем зашто сви грађани ћуте над злом које се надвило над овим градом?

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *