četvrtak, 25. jula 2024.

Počelo pranje valjevskih ulica

Objavljeno: 8. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Cisterne JKP „Vidrak“ već neko vreme se nalaze na gradskim ulicama, jer je, iako zima zvanično nije prošla, počelo pranje pojedinih ulica. U „Vidraku“ kažu da su čekali toplije vreme za pranje ulica i uklanjanje rizle, koja je posipana tokom hladnih dana. Direktorka „Vidraka“ Jelena Kalat kaže da su najpre oprane ulice u centru grada, zatim Užička i Suvoborska ulica, a cisterne ovog komunalnog preduzeća biće uskoro upućene i u ostala gradska naselja.

“ Posle snega i posipanja rizlom bilo je potrebno očistiti i oprati ulice i vratiti ih u normalno stanje. Naše cisterne su, praktično, od početka februara angažovane na pranju ulica. Za sada, taj posao se obavlja samo u toku dana, jer su noći još uvek hladnije. Čim se temperatura stabilizuje, krenućemo sa noćnim pranjem ulica, što je mnogo jednostavnije, jer se onda, prvenstveno, ne stvaraju saobraćajne gužve”, kaže Kalat.

Jelena Kalat

Naredne sedmice planirano je pranje „duplih traka“, a pomoć „Vidraku“ će pružiti pripadnici saobraćajne policije, koji će regulisati saobraćaj na ovim prometnim saobraćajnicama, dok se posao ne završi. Nakon toga, cisterne će se „preseliti“ u širi centar Valjeva.

„Iduće sedmice nam stiže nova cisterna, tako da ćemo nakon toga imati pojačanu akciju pranja gradskih ulica. Najteže je prvo pranje ulica nakon zimske sezone, upravo zbog velike količine rizle“, rekla je direktorka „Vidraka“.

„Vidrak“ trenutno raspolaže sa tri cisterne za pranje ulica, međutim sve tri su veoma stare, i kvarovi su česti. Iz gradske kase je za kupovinu nove cistrene, koja stiže iduće sedmice, izdvojeno oko 11,5 miliona dinara, a do kraja godine biće nabavljena još jedne cisterne, kroz projekat prekogranične saradnje sa Bosnom i Hercegovinom. U planu je da nakon toga jedna starijih cisterna bude postavljena na gradskoj deponiji i da bude u stanju pripravnosti.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *