ponedeljak, 24. juna 2024.

Postavljeno devet cisterni sa pijaćom vodom

Objavljeno: 9. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Oko 70 odsto građana Valjeva je od juče bez vode! Do prekida vodosnabdevanja je došlo zbog rekonstrukcije cevovoda sirove vode “Paklje” i nedovoljne količine sirove vode koja se povlači sa reke Gradac. Više od 24 časa bez vode su, između ostalih, bili potrošači u Sedlarima i Beloševcu, dok više od 12 sati nije bilo vode u naselju Popare. Danas će bez vode ostati najveća valjevska naselja “Kolubara dva” i Peti puk, dok isključenja ne bi trebalo da bude u naseljima “Zbratimljeni gradovi” i “Milivoje Bjelice”, jer se snabdevaju sa istog vodovoda odakle i valjevska bolnica, koja je pošteđena isključenja vode.

Direktor Vodovoda Đorđe Pavlović kaže da je iz sistema isključeno najveće izvorište Paklje, gde se izvode radovi, dok je smanjen kapacitet vode koja se povlači sa reke Gradac, tako da je nemoguće saopštiti građanima kada će i koliko biti bez vode.  Pavlović kaže da je voda koju  građani dobijaju na nekoliko sati  ispravna za piće i da nemaju razloga za brigu.

Do sada je postavljeno šest cisterni sa pijaćom vodom i to u Novom naselju između škole i obdaništa, zatim u OŠ “Sestre Ilić”, na Suvoj česmi, u obdaništu u “Kolubari dva”, u OŠ “Vladika Nikolaj”, u obdaništu “Vidra”, u Sedlarima kod “Europroma”, u Beloševcu kod kafane “Slavica” i na Ćatinom putu. U Vodovodu kažu da će tokom popodneva biti postavljeno još 15 cisterni sa vodom, a lokacije će biti naknadno saopštene.

U “Vodovodu” priznaju da nije izbrano najbolje vreme za radove užičkog “Jedinstva” na rekonstrukciji cevovoda sirove vode “Paklje”, jer je u letnje vreme povećana potrošnja vode, ali napominju da “Vodovod” nije odlučivao o tome kada će se ovaj posao raditi.

2 komentara na “Postavljeno devet cisterni sa pijaćom vodom

 1. Ovo je sve neplanski, ili loše organizovano. Pa zar treba da se samouništimo da bi počeli iz početka, ili ko preživi da nastavi…?

  Gde je i kada još, na zemaljskoj kugli, vršio investiciono održavanje, radove u sezoni kada najviše treba voditi računa o higijeni?

  Sve nekako može, ali kako narod da se kupa? Dođu s posla, nema vode, krenu i odu na posao opet nema vode. Voda se uključuje na neko vreme dok su stanovnici odsutni od kuće.

  Ako su morali, radovi su trebali da se izvode noću.

  Sipajte cisterne u bazene. Da li je voda za piće kada se uključi posle 12-24 sata?

  0

  0
  1. Ovde izgleda niko nije kriv a vode nema na 30 stepeni! Bravo za vodovod ,bravo za celnike opstinske! Majstori su da naprave problem!!!

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *