utorak, 23. jula 2024.

Povećanje poreza na imovinu

Objavljeno: 22. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće je usvojilo odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji grada Valjeva, objavljeno je na sajtu Grada Valjeva. Kako se navodi, po toj odluci je predviđeno da će se porez na imovinu za 2018. godinu za stanove u prvoj zoni povećati na godišnjem nivou od 5,52 do 89,14 dinara, za stanove u drugoj zoni do 30 dinara više, u trećoj zoni će kod pojedinih stanova porez biti isti kao i prethodne godine, dok će za ostale povećanje biti od 17 do 61 dinar na godišnjem nivou. U četvrtoj i petoj zoni nije bilo prometa nepokretnosti, što utiče na promenu iznosa poreza, pa će osnovica za porez na imovinu biti kao i prethodne godine, a kod pravnih lica će iznositi 34.435 dinara.

Kod kuća u prvoj zoni nije bilo prometa nepokretnosti, pa će porez biti isti, u drugoj zoni će doći do povećanja ili će biti isti porez u odnosu na prethodnu godinu, u iznosu od 75,60 dinara na godišnjem nivou. U trećoj zoni će porez biti veći do 70 dinara, u četvrtoj zoni do 50 dinara, a u petoj zoni do 45 dinara više na godišnjem nivou.

Neznatne izmene poreza se odnose i na poslovni prostor, garaže, a za građevinsko, poljoprivredno i šumsko zemljište će doći do smanjenja tržišne cene nepokretnosti ili će biti na prošlogodišnjem nivou, navodi se na sajtu Grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *