sreda, 24. jula 2024.

Predsednik Ljiga sebi smanjio platu

Objavljeno: 19. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LJIG-  Dragan Lazarević, predsednik Opštine Ljig, jedne od najnerazvijenih opština u Srbiji, odlučio je da sebi smanji platu i da ukine naknade za rad članova Opštinskog veća. Lazarević kaže da se na ovaj korak odlučio zbog toga što građani Ljiga teško žive, imaju male plate, a na ovaj način prvi čovek Ljiga želeo je da da doprinos merama štednje koje sprovodi država. Lazarević kaže da je sebi smanjio platu za oko 10.000 dinara. „ Plata koju sam nasledio od prethodnog predsednika Opštine je bila oko 86.000 dinara. Na prvoj sednici lokalnog parlamenta tražio sam da mi plata bude smanjena, tako da je smanjen koificijent, a samim tim plata mi je sada manja za oko 10.000 dinara“, kaže Lazarević.

Zbog teške ekonomske situacije u Ljig, ali i zbog mera štednje na nivou države, predsednik Ljiga je doneo odluku da budu ukunite naknade za rad članovima Opštinskog veća, a oni će ubuduće primati samo dnevnice i to 2.200 dinara po sednici, koliko dobijaju i odbornici ljiškog parlamenta.

U Kolubarskog okrugu rekorder po platama među funkcionerima je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, koji mesečno zarađuje 113.000 dinara. Kada je u javnost dospela informacija o njegovim mesečnim primanjima, Terzić, koji zarađuje više od pojedinih ministara u Vladi Srbije, se pravda time da su takva primanja ustanovljena od strane “nadležnih republičkih organa”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *