četvrtak, 25. jula 2024.

Preventivni pregledi dece ponovo u Domu zdravlja

Objavljeno: 29. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Od danas ambulanta na Petom puku neće raditi kao Dečje savetovalište i preventivni pregledi dece ponovo će se obavljati u zgradi Doma zdravlja, saopštila je ova zdarvstvena ustanova.

Dečje savetovalište, sistematski pregledi, vakcinacija i ultrazvuk kukova beba funkcionisaće na prvom spratu Pedijatrije, kao što je bilo pre izmeštanja u ambulantu Peti puk. Ulaz je isključivo sa bočne strane, a prostor je fizički izolovan od ostatka zgrade Doma zdravlja. Pregledi se rade u zakazanim terminima.

Podsećamo da se od početka rekonstrukcije Doma zdravlja i smanjenog radnog prostora bolesna deca pregledaju u prizemlju, a zdrava na spratu Službe za zdravstvenu zaštitu dece (Pedijatrija). U jeku epidemije, kada je raspoloživi prostor Pedijatrije opredeljen za preglede dece sa respiratornim infekcijama, uprava Doma zdravlja je odlučila da deo službe izmesti u ambulantu na Petom puku, kako bi održala kontinuitet sistematskih pregleda i vakcinacije. U istom prostoru završeni su pregledi dece za upis u prvi razred, koji nisu bili završeni pre epidemije, kao i dece koja su ponovo krenula u vrtiće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *