subota, 20. aprila 2024.

Produžen pritvor Vujić Subotiću i Đuriću

Objavljeno: 21. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Uhapšenom načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću  i službeniku Gradske uprave Aleksandru Đuriću prudužen je pritvor. Kako saznajemo, odluka da im se produži pritvor na još 30 dana je doneta jer još uvek nisu saslušani svi svedoci. Ostali uhapšeni koji se sumnjiče za zloupotrebe oko javnih nabavki Gradske uprave, koji su uhapšeni 20. juna, su ranije pušteni na slobodu. Pušteni su R. Đ. (43) iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. (38) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46) iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. (50) iz firme “PSC Vuković” Šabac, kao i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007”.

Polovinom avgusta proširena je istraga oko zloupotreba javnih nabavki u Gradskoj upravi u Valjevu. Istraga je proširena na vlasnika SZR „Geometar“ A.M. (31) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Istragom je ranije obuhvaćena I.S. (39) iz Valjeva, supruga osumnjičenog B. S. (38), odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda. Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo davanja mita uhapšenom načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću.

Polovinom jula je uhapšena D.Đ. iz Valjeva, supruga osumnjičenog R. Đ. (43) iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal. Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo davanje mita, ali je sudija Višeg suda, po žalbi njenog advokata iz Uba, ukinuo rešenje naložio da se D.Đ. bude puštena i da se brani sa slobode.

Od 10 lica koji se sumnjiče za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave njih sedam brani advokatska kancelarija iz Uba, uključujući i službenika Gradske uprave Aleksandra Đurića, osumnjičenog za primanje mita. Kako saznajemo, krivična prijava protiv pripravnice T.I. (28)  nije odbačena, ali nije ni istraga pokrenuta.

Po krivičnoj prijavi, svi osumnjičeni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprav, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača i kancelarijskog materijala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *