ponedeljak, 22. jula 2024.

Projekti dva cevovoda konkurišu kod EIB

Objavljeno: 31. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0012.JPG
DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

VALJEVO – Sa projektima izgradnje dva regionalna cevovoda, ukupne vrednosti 6 miliona evra, Grad Valjevo će konkurisati kod Evropske investicione banke, saopšteno je nakon sastanka rukovodstva Grada i JP “Kolubara” sa predstavnicima EIB i Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije.

Prvi projekat je izgradnja regionalnog cevovoda dužine osam kilometara, vrednosti oko 4,5 miliona evra, kojim bi se sirova voda iz akumulacije Rovni distribuirala do Fabrike za preradu vode u Valjevu. Drugi projekat je regionalni cevovod Divci – Mionica, dug  6 kilometara i vredan 1,5 miliona evra.

“Ljudi iz kancelarije su veoma zadovoljni ovim sredstvima koje smo do sada upotrebili. U ovom slučaju oni su bili vrlo znatiželjni što se tehničkih detalja tiče, ali takođe i onih detalja koji se tiču ekonomske opravdanosti celog projekta. Mislim da će oni to sagledati na pravi način i doneti odluku koja će biti povoljna za nas. Valjevo je među tri do pet lokalnih samouprava za koje su zainteresovani”, izjavio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

“Predstavljeni su projekti za koje imamo tehničku dokumentaciju, za koje posedujemo urednu građevinsku dozvolu, za koje posedujemo projekat kompletan i koji bi mogli da se grade odmah po odobravanju tih sredstava. Aplicirali smo i tražili ukupno 6 miliona evra za projekte za koje imamo urednu tehničku dokumentaciju”, objasnio je Zoran Mitrović, direktor JP “Kolubara”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *