utorak, 23. jula 2024.

Za promotivne aktivnosti 20.000 evra

Objavljeno: 25. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U ovoj godine od naplate saobraćajnih prekršaja u gradsku kasu bi trebalo da se slije 27 miliona dinara. Taj novac, u najvećoj meri, biće potrošen na popravku saobraćajne infrastrukture i postavljanje video kamera na tri lokacije na ulazu u Valjevo, koje će snimati saobraćajne prekršaje. Što se tiče saobraćajne infrastrukture, biće izrađena projektna dokumentacija za biciklističku stazu do Petnice, a planirano je dalje postavljanje zaštitne ograde na „duplim trakama“, kao izgradnja trotoara u pojedinim delovima Valjeva. Kamere koje „snimaju“ prekršaje biće postavljene na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, Bajine Bašte i Užica. Kako je obrazložio član Gradskog veća Dobrosav Janković, za saobraćajnu infrastrukturu biće potrošeno 13,5 miliona dinara, a za postavljanje kamera osam miliona dinara.

Od 27 miliona dinara iz gradske kase će za saobraćajnu policiju biti izdvojeno samo milion dinara i to za kupovinu radara, dok će skoro 20.000 evra biti potrošeno na aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja i preventivno- promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Janković nije pojasnio o kojim se to aktivnostima radi niti zbog čega se ovoliki novac izdvaja za te namene.

Po zakonu, u gradsku kasu se sliva 30 odsto od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje napravljene na području Valjeva.

Jedan komentar na “Za promotivne aktivnosti 20.000 evra

  1. Unapređenje saobraćajnog vaspitanja? Odlično!

    Naučite sugrađane da ne ginu na pružnim prelazima, da je znak „STOP“ svetinja i da nikada voz ne čeka auto da pređe preko pruge, pa i onda kada je potpuna signalizacija u kvaru!

    Dajte malo para i izvršite preobeležavanje, prestrojavanja na pojedinim raskrsnicama, biće bezbednije, ali će se manje para slivati u kasu…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *