subota, 20. aprila 2024.

Protestna šetnja zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

Objavljeno: 8. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu će sutra uveče, od 19 časova, biti organizovana mirna šetnja povodom presude za ubistvo Damjana Dragojlovića. Zbog ubistva Dragojlovića pravosnažno je na 11 godina osuđen Sreten Nikolić (28) iz Valjeva.

“Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u 19 časova ispred Hrama u mirnoj setnji, povodom SRAMNE presude za ubistvo naseg sina, brata, druga, prijatelja i sugrađanina Dragojlović Damjana“, navodi se u pozivu koji su medijima poslali članovi porodice ubijenog mladića.

Zatvaranje saobraćaja u centru grada

Iz Gradske uprave je saopšteno da će sutra (subota) biti privremeni režim saobraćaja u Ulici Sinđelićevoj od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), u Karađorđevoj do zgrade Višeg suda, a zatim ulicom Karađorđevom do Gradskog trga, radi proslaska organizovane šetnje gradskim ulicama, po zahtevu FK „Brđanac“, koja će se održati 9. jula, u vremenu od 19.30 do 20.15 časova. U intervalima do 15 minuta će fazno biti zatvaran saobraćaj između raskrsnice na pravcu Sinđelićeve, Karađorđeve, na trasi organizovane šetnje koja se odvija u Sinđelićevoj ulici do Ulice Pijačni kej, do Karađorđeve, u Karađorđevoj, od Sinđelićeve ulice do zgrade Višeg suda, a zatim nazad od zgrade Višeg suda do Gradskog trga.

Policija će snimati protestnu šetnju

Iz valjevske policije je saopšteno da, u skladu sa članom 52 Zakona o policiji Republike Srbije, pripadnici Policijske uprave u Valjevu snimaće i fotografisati učesnike javnog skupa u pokretu, koji će se održati u subotu 9. jula sa početkom u 19 časova. Učesnici skupa će krenuti od „Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg“, a završiće šetnju na Gradskom trgu.

 

Sretenu Nikoliću smanjena kazna sa 35 na 11 godina zatvora

Sreten Nikolić (28) iz Valjeva pravosnažno je osuđen na 11 godina zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića (25), krajem oktobra 2016. godine ispred lokalnog noćnog kluba “Zipa”.

Njemu je konačna kazna drastično smanjena u odnosu na dve prvostepene, kojima je bio osuđen najpre na 35 pa na 30 godina!

U obrazloženju Apelacionog suda u Beogradu je navedeno da Viši sud u Valjevu nije u svojim presudama opisao ceo događaj koji je prethodio pucnjavi. Kao ključni dokaz pominje se video zapis na osnovu kojeg je utvrđeno da je Dragojlović prvi zadao više udaraca Nikoliću, u čemu mu se pridružilo i nekoliko njegovih prijatelja. Sve to je potvrdio i jedan svedok.

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i usmrtio Damjana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *