ponedeljak, 24. juna 2024.

Puzović: Valjevo uskoro bezbedan grad

Objavljeno: 5. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Do kraja ove godine počeće radovi na daljem uređenju rečnog korita Kolubare u dužini od 4,6 kilometara. To je najavio direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević. On je rekao da će radovi uzvodno i nizvodno od Jadra na rečnom koritu Kolubare koštati 2,8 miliona evra, a biće finasirani iz fondova Evropske unije. Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović objašnjava da će ovim projektom biti rekonstuisano 2,2 kilometra rečnog korita Kolubare nizvodno od Jadra i isto toliko u uzvodnom delu rečnog korita.

“ Nakon ovih radova Valjevo će u potpunosti biti bezbedan grad. To znači da će voda biti na pravi način uvedena i izvedena iz grada. Sanacija rečnog korita radi se na najsavremini način, tako da više ne može da se dogodi da poplave naprave štetu kakva je bila u maju prošle godine”, navodi Puzović.

U uređenje dela rečnog korita Kolubare Vlada Japana je ovog leta donirala milion evra. Te završene radove je ovog vikenda obišao novi ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara, a u delegaciji je bila i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bošković Bogosavljević.

Jedan komentar na “Puzović: Valjevo uskoro bezbedan grad

  1. Kada budu korumpirani političari sklonjeni, Valjevo će bitj bezbedan Grad. Medju korumpiranim prednjače braća Turčini iz Divaca i Po lenske magle.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *