utorak, 28. maja 2024.

Radnici „Gorenja“ pristali na regres od 10.000 dinara

Objavljeno: 27. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U „Gorenju“ za sada neće biti štrajka, jer je fabrički sindikat pristao na ponudu menadžmenta slovenačke kompanije da im umesto 24.000 dinara, koliko su tražili na ime regresa za godišnji odmor, bude isplaćeno po 10.000 dinara. Predstavnici sindikata ovaj dogovor su postigli sa direktorom valjevske fabrike Simonom Kumerom.

„Zbog najave štrajka upozorenja, poslodavac je predložio da se do kraja tekuće godine pregovara o vidu dopune isplate regresa pred zimski odmor. Za sada se nije razgovaralo o visini drugog dela, ali će sindikat svakako tražiti da ona bude u realnim i prihvatljivim granicama za radnike“,  objavio je na oglasnoj tabli sindikat „Gorenja“.

Sindikat “Gorenja” je ranije najavio  da će radnici početi štrajk ukoliko im u roku od 24 sata ne budu ispunjena tri zahteva. Radnici su tražili isplatu regresa od 24.000 dinara pred letnji godišnji odmor, zatim da “isplata za zaposlene sa najnižim primanjima iznosi najmanje 45.000 dinara neto na mesečnom nivou i da sva ostala primanje povećaju linearno svim zaposlenima”. Nakon što im je rukovodstvo „Gorenja“ obećalo da će po radniku biti isplaćeno 10.000 dinara na ime regresa, oni su odustali od najavljenog štrajka.

Radnici „Gorenja“ kratko su štrajkovali i prošlog leta, a štrajk je prekinut nakon što su dobili povećanje plate za 4.000 dinara. Fabrika rashladnih uređaja „Gorenje“ je u Valjevu otvorena pre 12 godine, uz državne subvencije, a u njoj radi 1.500 ljudi, od toga čak 1.200 u proizvodnji.

2 komentara na “Radnici „Gorenja“ pristali na regres od 10.000 dinara

  1. Sad 10.000 dinara i pravac u Grčku! E moji radnici, koliko ste nejedinstveni, mnogo ste i dobili, pošto pristajete na sve i svašta.

    9

    0
  2. Pa tako se to desi kada poverenik sindikata gleda licni intres samo, da ne kazem, nema velike prohteve pa se zadovolji sitninom.

    8

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *